Kolsyrepatron - Massor med kolsyrepatron

Kul om Kolsyrepatron

Roligt om kolsyrepatron

Det finns mycket kul och bra man kan använda kolsyrepatroner, som för fyllda med koldioxid, till. En del intressant och tänkvärt om kolsyrepatroner kommer att presenteras här.

Om du har fler lustigheter om kolsyrepatroner får du gärna tipsa om detta. Man kan aldrig veta för mycket om kolsyrepatron eller kolsyremaskiner.

Bubblor i läsk

Bubblor i läskBubblorna i läsken består faktiskt inte av kolsyra utan av koldioxid som tidigare varit löst i vattnet och bildat kolsyra.

Koldioxidpatron?

KoldioxidpatronDen vanliga benämningen på patroner som används till kolsyremaskiner är kolsyrepatron. Dock innehåller patronen koldioxid så ett bättre namn skulle vara koldioxidpatron.

Koldioxid till luftvapen

Koldioxid till luftvapenDe minsta kolsyrepatronerna som du enkelt kan köpa är de som används till luftpistoler och luftgevär. Dessa kolsyrepatroner har 8-12 grams vikt på koldioxiden.

Stora kolsyrepatroner

Stora kolsyrepatronerDen största kolsyrepatronen som du enkelt kan köpa är en brandsläckare av kolsyretyp som kan innehålla upp till 6 kg koldioxid.

Små kolsyrepatroner

Små kolsyrepatronerDu kan köpa små kolsyrepatroner med 16 grams koldioxid som används till att pumpa cykeldäck.

Göra kolsyreis

Göra kolsyreisOm koldioxid från en kolsyrepatron töms ut i en tygpåse kommer den omvandlas till kolsyreis eller kolsyresnö, Tänk dock på att det blir väldigt kallt så används skyddshandskar.


Kolsyrepatron finns hos

Allt viktigt om kolsyrepatroner

Här finns det alla info & fakta om kolsyrepatroner som du behöver.


Meny - Kolsyrepatron
Till förstasidan på www.kolsyrepatron.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Kolsyrepump Kolsyremaskin Nyheter